Đề Thi Môn Tiếng Anh Lớp 9 Học Kì 1

     

Bộ đề ôn thi giờ Anh lớp 9 học kì 1 có cấu trúc giống với đề thi thiết yếu thức của bộ GD&ĐT với tương đối nhiều dạng bài bác tập trắc nghiệm giờ đồng hồ Anh 9 mới khác nhau. Mời những em tham khảo.

Bạn đang xem: đề thi môn tiếng anh lớp 9 học kì 1


Ngữ pháp giờ Anh lớp 9 học kì một năm 2022 - 2023

Bộ đề thi khảo sát chất lượng cuối học kì 1 môn giờ Anh lớp 9 dưới đây nằm trong cỗ đề thi học kì 1 lớp 9 năm học 2022 - 2023 vị maybomnuocchuachay.vn sưu tầm cùng đăng tải. Tài liệu bao gồm 11 đề thi giờ đồng hồ Anh không giống nhau giúp học viên lớp 9 ôn tập tự vựng - Ngữ pháp giờ đồng hồ Anh cục bộ học kì 1 hiệu quả.


Đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 1 - Đề số 1

Vocabulary và grammar

I. Circle the word whose main stressed syllable is different from that of the others.

1. A. BenefitB. ImpressionC. ImportanceD. Advantage
2. A. TraditionalB. FashionableC. ConvenientD. Compulsory

II. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. DependB. EthnicC. RegionD. Impress
2. A. IncreaseB. MeanC. LeakD. Weather
3. A. Worked B. LivedC. WashedD. Stopped

III. Choose the best answer.

1. I wish today ................ My birthday.

A. Am

B. Is

C. Are

D. Were

2. This book ................ In 2000.

A. Wrote

B. Is written

C. Has written

D. Was written

3. What bởi you use the internet for? - ................

A. Get information.

B. Be got information,

C. Lớn get information.

D. Be getting information.

4. You should practise ................ English with your classmates.


A. To speak

B. Speak

C. Being spoken

D. Speaking

5. Buddhists often go to................ Lớn pray.

A. Pagoda

B. Church

C. Park

D. Mosque

6. The unit of currency in Cambodia is the ................

A. Dollar

B. Peso

C. Baht

D. Riel

7. Everything is O.K, ................? - Of course.

A. Is it

B. Isn’t it

C. Are they

D. Aren"t they

8. There ................ Be a market here.

A. Used to

B. Is using to

C. Use to

D. Is used to

9. I ................ English since 2014.

A. Learn

B. Have learned

C. Am learning

D. Learned

10. It was very hot, ................ I opened all the windows.

A. Because

B. But

C. So

D. When


Xem đáp án

1. D

2. D

3. C

4. D

5. A

6. D

7. B

8. D

9. B

10. C


Reading

I. Choose one of the words given khổng lồ fill in each gap. (1m)

And; important; editor; games; well-drawn; news

The Daily Sun is a very good newspaper. It has all the latest (1) ..................... Và there is also an excellent sports page with well-written (2) ..................... Interesting reports of football và hockey matches. The middle pages contain two crossword puzzles và some very (3) ..................... Cartoons of famous people và events. Finally, there are always interesting letters khổng lồ the (4) .....................


Xem đáp án

1. News

2. And

3. Well-drawn

4. Editor


II. Read the article about doing homework. Answer the questions. (1m)

Doing homework

It is a good idea khổng lồ start your homework early. If you can vì chưng it before your evening meal, you will have more time later to bởi things that you enjoy, like talking on the phone.

It is also better to vì homework as soon as possible after the teacher has given it to you. Then, if the homework is difficult & you need time to think about it, you will still have time to bởi it.

Always turn off your điện thoại phone và the television when you are doing homework. You will work a lot faster without them. Make sure you have a quiet place khổng lồ work, with enough light & a comfortable chair.

Questions:

1. Is it good to vì chưng homework late or early?

2. When is it better for us to vày homework?

3. Why do we have to turn off our mobile phone and the television when we are doing homework?

4. Vày you enjoy doing your homework? Why? Or why not?


Xem đáp án

1. It is good to vì homework early

2. It is also better to bởi vì homework as soon as possible after the teacher has given it to you.

3. Because we will work a lot of faster withou them

4. Yes, I do. Because it helps me đánh giá my lessons


Writing

I. Complete the second sentence with the same meaning. (1m)

1. We should plant trees around the school yard.

Trees……………………………………………………..

2. I don’t have a laptop

I wish ……………………………………………………..

3. “Are you using my pencil, Ba?”, Hoa said.

Hoa asked…………………………………………………………..

4. Study hard or you’ll fail the exam.


If………………………………………………………………………..

5. I can’t speak English well.

I wish ...........................................................................................

6. “Where bởi vì you live ? ” phái nam asked his teacher

Nam asked……………………………………………………………….

7. “I will go to lớn my village next year” Mr. Phái mạnh said.

Mr. Phái mạnh said …………………………………………………..……………

8. My brother likes playing soccer every morning.

My brother is interested………………………………………………………….


Xem đáp án

1. Trees should be planted around the school yard

2. I wish I had a laptop

3. Hoa asked bố if he was using her pencil

4. If you don’t study hard, you’ll fail the exam

5. I wish I could speak English well

6. Nam asked his teacher where she lived

7. Mr. Phái mạnh said he would go khổng lồ his village the following year

8. My brother is interested in playing soccer every morning


Đề thi học kì 1 giờ Anh 9 - Đề số 2

Language focus.

I. Choose a correct word to complete each of the following sentences.

1. Your parents ________you one hour ago.

a. Phoned

b. Are phoning

c. Have phoned

d. Phone

2. I wish that I ________her now.

a. Can meet

b. Met

c. Could meet

d. Could met

3. The first man landed on the Moon ______21st July 1969.

a. In

b. On

c. For

d. Of

4. He is _______in playing soccer.

a. Interest

b. Interesting

c. Interests

d. Interested


Xem đáp án
1. A 2. C 3. B 4. D

II. Change these sentences into the passive voice.

1. They will hold the meeting before May Day.

_______________________________________________

2. They have found oil in the Antarctic.

Xem thêm: Dàn Ý Suy Nghĩ Về Đạo Lí Uống Nước Nhớ Nguồn, Dàn Ý Phân Tích Câu Thơ Uống Nước Nhớ Nguồn

_______________________________________________

3. People don’t use this dictionary very often.

_______________________________________________


Xem đáp án

1. The meeting will be hold before May Day.

2. Oil has been found in the Antarctic.

3. This dictionary isn’t used very often.


III. Turn into Reported speech.

1. They said “We must go trang chủ now”.

_______________________________________________

2. I asked the children “ Who took part in your excursion to lớn the city?”.

_______________________________________________


3. She asked me “ do you have many friends?”.

_______________________________________________


Xem đáp án

1. They said that they had lớn go trang chủ then.

2. I asked the children who had taken part in their excursion to the city.

3. She asked me if/ whether I had many friends.


IV. Read the text carefully then decide whether the statements are true (T) or false (F)

Spending your free time on the internet can be fun. You can chat, nói qua photos with friends, và play online games. But some people are addicted lớn the Internet. They just can’t turn it off.

Being online for many hours at a time does not mean you have a problem. The internet is very useful. Online, you can pay your bills, buy clothes, và read the news. There are many good reasons lớn spend time online. However, people with an internet addiction are online too much. They don’t spend time with their friends and family. Instead, they spend their time chatting with their internet friends, people they have never met in real life. Some also play online games all day or night. Some people with internet addictions even leave their jobs so they can spend even more time online! People with mạng internet addictions don’t just go online khổng lồ shop, have fun, or vì chưng work. People who have this problem often go online because they want to lớn escape the stress & problems in their lives. Many mạng internet addicts stop caring about their real lives, and focus only on their online lives.

One way internet addicts can get help is by using special software. This software controls how much time someone can spend online. It tells the computer lớn turn off the internet after a certain amount time. This helps people focus on real life. The software’s goal is lớn teach people lớn use the internet for good reasons & not just as an escape.

1. People with mạng internet addiction spend most of their không tính phí time on the Internet.

2. Paying bills online is a useful way lớn use the Internet.

3. Mạng internet addiction causes problems in one’s daily life.

4. Most internet addicts play online games all day or night.

5. Using special software is a way of helping people stop their internet addiction.


Xem đáp án
1. F - 2. T - 3. T - 4. F - 5. T

V. Rewrite the following sentences without changing their meaning. (1m)

1. My brother started lớn work last year

My brother has……………………………………………………………….

2. My mother can’t speak English.

I wish......................................................................................


Xem đáp án

1. My brother has worked since last year.

2. I wish my mother could speak English


Đề thi tiếng Anh học tập kì 1 lóp 9 - Đề số 3

A> Pronunciation:

I/ Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. Out B. Round C. About D. Would

2. A. Baggy B. Minority C. St (D)le D. Symbol

3. A. Chair B. Kiểm tra C. Machine D. Child

4. A. Exchange B. Orange C. Danger D. Arrange

II/ Choose the word whose main bao tay pattern is placed differently from the rest

1. A. Academic B. Reputation C. Experience D. Intermediate

2. A. Primary B. Official C. Tropical D. Language

B> Language focus:

I/ Choose the correct word(s)/ phrase(s) lớn complete the sentences.

1. Mai asked me……..could stay there.

A. He whether

B. Whether he

C. He if

D. Though he

2. Khổng lồ reach the village they have lớn cross a small bamboo……………………

A. Forestry

B. Bush

C. Shrub

D. Forest

3. They work…………as a waiter on Saturday and Sunday evenings.

A. Part-time

B. Sometime

C. Full-time

D. All the time

4. I don’t lượt thích using the internet because it has some _____

A. Benefits

B. Advantages

C. Limitations

D. Disadvantages

5. The workers love wearing jeans because the material was very …

A.strong

B. Cheap

C. Soft

D. Fashionable

6. If you want to … the course, you must pass the coming examination.

A. Collect

B. Visit

C. Attend

D. Make

7. She often goes lớn the ………… lớn pray because her religion is Islam.

A. Church

B. Pagoda

C. Temple

D. Mosque

8. Have you ……been to Japan? Yes, I have ………been there.

A. Already/ ever

B. Just/ever

C. Ever/ already

D. Just/ recently

9. When she was young, she……do a lot of exercises.

A. Used to

B. Wasn’t used to

C. Was used to

D.was use to

10. I wish the children……………making the noise.

A. Will stop

B. Can stop

C. Stop

D. Would stop

II. Choose the underlined word or phrase ( A, B, C or D ) that needs correcting

1. It’s time for Maryam to lớn leave (A) for home (B), but she wishes she has (C) a longer (D).

2. It got colder (A) & colder, because (B) we turned off (C) the air conditioner (D).

3. No one have (A) gotten such (B) high marks in writing (C) compositions before (D)

4. He said (A) he can’t (B) find his friend’s house (C) in (D) that square.

C> Reading:

I/ Read the passage below & choose one correct answer for each question

Clothes can tell a lot about a person. Some lượt thích colorful (1)________ because they want everyone khổng lồ look at them (2)________ they want lớn be the centre of attention. (3)________ people like to wear nice clothes, but their clothes are colorful & fancy. They vì chưng not want people to look at them. Clothes today are very different (4)________ the clothes of the 19 th century. One different is the way they look. For11 example, in the 19 th century, all women (5)________ blouses with long skirts. But today, women vì not always wear blouses with long skirts. Sometimes they wore short skirts. Sometimes they wear pants. Another different (6)________ the 19 th century and today is cloth. In the 19 th century, clothes were made only from natural kinds of cloth. They were made from cốt tông , wool, silk or line. But today, there are many kinds of man-made cloth. A lot of clothes are now made fromnylon, rayon, or polyester.

1. A. Clothes B. Suits C. Shirts D. Trousers

2. A. But B.or C. And D. So

3. A. Some B. Few C. The D. Other

4. A. Of B. From C. With D. On

5. A. Wear B. Worn C. Were wearing D. Wore

6. A. Between B. Among C. Both D. In

II/ Read the passage, & then decide whether the statements are true IT), false (F) or no information (N)


I lived in the Middle East for a while, và when I went out, I had to obey the local custom of wearing something over my head & wearing a dress that covered my whole body. At first, I found it a real nuisance, but after a while, I got used lớn it và even started to like it. You feel really secure, & also you don"t have to lớn worry about what lớn wear all the time.

1. The writer lives in the Middle East now. _____

2. She was constrained lớn wear national costume. _____

3. She was very annoyed at the costume. _____

4. She felt confident & safe when she wore the costume. _____

5. She didn’t have to lớn think of what lớn wear every day. _____

6. The writer is a Muslim. _____

D> Writing:

I/ Rewrite these sentences, beginning with the words given. (1m)

1. She said, “I’ll be here again tomorrow.”(Change into reported speech.)

She said …………………………………………………………………………………

2. Mary doesn’t know how to lớn use the Internet.(Rewrite, using “wish”)

Mary wishes ……………………………………………………………………..

II/ Rewrite the sentences so that meaning stays the same (1m)

1. It took Jane many hours khổng lồ surf the Net for needed information.

Jane spent………………………………………………………………………..

2. This magazine is being read by both teenagers và adults.

Both teenagers……………………………………………………………………

8 Đề giờ Anh lớp 9 học kì một năm 2021 khác

Đề thi có trong file tải.

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh 9 học tập kì 1 với nhiều dạng bài xích khác nhaunhư: lựa chọn từ gồm cách phát âm khác, tìm kiếm từ tất cả trọng âm khác, Điền từ phù hợp hợp chấm dứt đoặn văn tiếng Anh, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, tra cứu lỗi sai với sửa, Viết lại câu sao để cho nghĩa không biến hóa ... Giúp những em học tập sinh nâng cấp kỹ năng làm từng dạng bài bác hiệu quả. maybomnuocchuachay.vn mong muốn rằng bộ đề ôn tập giờ Anh lớp 9 cuối học kì 1 này đang là tư liệu ôn thi học tập kì 1 tác dụng dành cho những em học sinh lớp 9. Chúc các em học sinh đạt điểm trên cao trong kì thi chuẩn bị tới.

Trên phía trên là toàn bộ nội dung của bộ đề thi học tập kì 1 lớp 9 môn giờ đồng hồ Anh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi tiếng Anh khác như Để học giỏi Tiếng Anh lớp 9, bài xích tập tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học tập kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, bài tập cải thiện Tiếng Anh 9,... được update liên tục trên maybomnuocchuachay.vn.

Xem thêm: Ôn Tập Toán 6 Học Kì 1 Toán 6, Đề Cương Ôn Tập Học Kì 1 Môn Toán Lớp 6


Bên cạnh việc liên can với maybomnuocchuachay.vn qua fanpage facebook maybomnuocchuachay.vn, mời bạn đọc tham gia team học tập giờ đồng hồ Anh lớp 9 cũng giống như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 trên group trên facebook: giờ Anh THCS.