ĐỀ THI NÓI TIẾNG ANH LỚP 9 HỌC KÌ 1

     

Bộ đề tổng hợp vị trí cao nhất 100 Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 9 chương trình new năm học tập 2021 - 2022 học tập kì 1 và Học kì 2 chọn lọc, gồm đáp án, cực sát đề ưng thuận gồm các đề thi giữa kì, đề thi học kì. Bộ đề thi được biên soạn bám sát hình thức đánh giá chỉ năng lực học viên mới duy nhất theo Thông tư 22 của cục Giáo dục & Đào tạo. Mong muốn bộ đề thi này để giúp đỡ bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong những bài thi tiếng Anh 9 mới.

Bạn đang xem: đề thi nói tiếng anh lớp 9 học kì 1

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh 9 này được tổng hợp, chọn lọc từ đề thi của những trường thcs trên cả được và được đội ngũ Giáo viên soạn lời giải chi tiết giúp học tập sinh dễ dàng rèn luyện, đánh giá năng lực của chủ yếu mình. Để xem chi tiết, mời quí độc giả lựa chọn một trong các bộ đề thi bên dưới đây:

Bộ đề thi học sinh giỏi


*

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sản xuất .....

Đề thi thân học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Môn: tiếng Anh lớp 9

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others

1. A. Divide B. Religion C. Primary D. Comprise

2. A. Compulsory B. Industry C. Hamburger D. Eruption

3. A. Enjoyed B. Invited C. Mended D. Lasted

4. A. Machine B. chair C. check D. child

II. Choose the correct answer for each sentence

5.Vietnamese people are very ……….......... .

A. Friend

B. Friendly

C. Friendship

D. Friendliness

6. Let’s about my problem.

A. Talk

B. Talking

C. To lớn talk

D. Talked

7. Vietnam is a …………country. The weather is usually hot there.

A. Tropical

B. Cold

C. Warm

D. Heat

8. The doctor ...................... Me not lớn stay up too late at night.

A. Advised

B. Suggested

C. Insisted

D. Forced

9. She was sick yesterday,……….she was absent from school .

A. Since

B. So

C. Because

D. But

10. My friend is fond of ……….TV in the evening.

A. Watching

B. Lớn watch

C. Watch

D. Watched

11. Some designers have taken______ from Vietnam’s ethnic minorities.

A. Inspiration

B. Education

C. Impression

D. Tradition

12. 12. Jeans ______all over the world today.

A. Is sold

B. Was sold

C. Will be sold

D. Are sold

III. Give the correct khung of the verbs in brackets.

13. I (see) .............................................her recently.

14. The children often love (watch) .......................cartoons.

15. I wish It (not rain) ............................................. Tomorrow.

16. This exercise must (do) ...................................carefully.

IV. Give the correct size of these words

17. These clothes look very ............................ . (fashion)

18. Some designers have ...................... The Ao dẻo by priting lines of poetry on it. (modern)

19. Nguyen Du is a famous Vietnamese ………………. . ( poem )

20. He always wears a ……………….shirt. ( stripe )

V. Read the following passage and choose the best answer.

We don’t only choose clothes lớn make us look…21…., we also use them khổng lồ tell the world …22….our personality. The clothes we wear & our …23….as a whole give other people useful information about what we think and…24….we feel. If we feel cheerful, we usually wear …25….clothes and if we feel …26….we sometimes put on dark clothes. But why bởi teenagers wear đen so…27….? Is it because they feel miserable all …28….? This is unlikely to lớn be the case. It is probably just because it is …29….to wear black, và young people they are real fans of …30…. .

21.

A. Attract

B. Attractive

C. Attractively

D. Attraction

22.

A. Of

B. With

C. By

D. About

23.

A. Appear

B. Appearance

C. Appeared

D. Appearing

24.

A. Which

B. What

C. How

D. When

25.

A. Colorful

B. Colors

C. Colorfully

D. Colorless

26.

A. Depress

B. Depressed

C. Depressing

D. Depression

27.

A. Frequent

B. Frequency

C. Frequently

D. Frequenty

28.

A. The time

B. The day

C. The week

D. The month

29.

A. Fashion

B. Fashionable

C. Fashioner

D. Fashioned

30.

A. Fashion

B. Fashionable

C. Fashioner

D. Fashioned

VI. Listen to a man talking about the findings of a survey on teenagers’ stress. Decide if the following statements are true (T) or false (F). (unit 3)

31. Unlike teenagers, adults don’t get stressed. .................

32. 30 – lớn – 70 - year olds are experiencing higher bít tất tay level than they consider khổng lồ be healthy. ................

33. The most common reason for teenagers‟ bao tay is school. .................

34. Thinking about what to vì chưng after high school is not a source of ức chế for teens..................

35.Stress affects teens emotionally only. .................

VI. Rewrite these sentences (1m)

36. What a pity! I can’t speak English well.

I wish..............................................................................

37.They built this hotel six months ago.

This khách sạn ..............................................................................

38. He likes wearing Jeans.

He is interested..............................................................................

39. It isn’t necessary for me khổng lồ wear the Ao dai today.

I don’t ..............................................................................

40. Hanoi capital is generally not as exciting as Ho đưa ra Minh city. (more)

Ho đưa ra Minh city.........................................................................................................

1.B

2. C

3. A

4. A

5. B

6. A

7. A

8. A

9. B

10. A

11. A

12. D

13. Have seen

14. Watching

15. Wouldn’t rain/ would not rain

16. Be done

17. Fashionable

18. Modernized


19.poet

20. Striped

21. B

22. D

23. B

24. C

25. A

26. B

27. C

28. A

29. B

30. A

31. F

32. F

33. T

34. F

35. F

36. I wish I could speak English well.

37. This hotel was built six months ago.

38. He is interested in wearing jeans.

39. I don’t need khổng lồ wear the Ao dai today.

40. Ho đưa ra Minh city is generally more exciting than Hanoi capital.


*

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo thành .....

Đề thi học kì 1

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: giờ đồng hồ Anh lớp 9

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Find one word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. Baggy B. Minority

C. Style D. Symbol

2. A. Casual B. sale

C. sleeveless D. slit

3. A. Publish B. Reputation

C. until D. Fun

4. A. Worked B. Washed

C. Appeared D. Stopped

II. Circlethe best answers

1. The quái vật said he would fly to Ho bỏ ra Minh city(last/ the following/ the previous/ next) day.

2. How much time vị you spend (to watch/ watch/ in watching/ watching) TV everyday?

3. I wish I (had/ have/ was having/ am having) enough money to lớn buy a sport car.

4. It seems difficult for me (having/ lớn have/ khổng lồ having/ had) a trip abroad.

5. Nowadays teenagers (used lớn wear/ used lớn wearing/ get used to wearing/ is used khổng lồ wearing) jeans when going for a picnic.

6. If you want to (apply/ learn/ study/ attend) the course, you must pass the written exam.

7. She advised me (not to lớn go out/ don’t go out/ khổng lồ go out/ not go out) after dark.

8. I’m looking forward (to hear/ hearing/ to lớn hearing/ heard) from you.

III. Supply the correct verb form

1. You (use) (swim) in this river when you were a boy?

……………………………………………………………………………………………

2. Lan (enjoy) (learn) English. She (pass) the English speaking demo last week.

……………………………………………………………………………………………

3. The 24thSea Games(just hold) in Thailand.

……………………………………………………………………………………………

IV. Rewrite the following sentences as directed

1. What a pity! I can’t answer this question. (I WISH…….)

……………………………………………………………………………………………

2. My father is repairing the roof of the house now. (PASSIVE)

……………………………………………………………………………………………

3. This morning I got up late so I didn’t have time for breakfast. (BECAUSE)

……………………………………………………………………………………………

4. Many foreigners love the (beautiful) of Ha Noi và the (friendly) of people. (USE THE CORRECT khung OF THE WORDS)

……………………………………………………………………………………………

5. ”Where do you buy this computer?” My friend asked me. (REPORTED SPEECH)

……………………………………………………………………………………………

6. They will hold the meeting before May Day.(PASSIVE)

……………………………………………………………………………………………

V. Underline the word uncorrected then correct it

1.Uncle John said that he would go to lớn Nha Trang tomorrow.

→………………………………………………………………………………………..

2.I wish I can earn more money và work less.

Xem thêm: Tuần 12 Trang 79, 80 Vở Bài Tập Tiếng Việt Lớp 5 Trang 79, 80 Chính Tả

→ ….….….….….….….….….….….……………………………………………………

VI.Read the following passage & choose the best answers

Tet is a national and.................... (1) festival in Vietnam. It is occasion for every Vietnamese to lớn be reunited lớn think................. (2)their past activities and hope for good luck in the new year.

Before Tet all houses.................. (3) trắng washed & ...................... (4) with colorful lights. Everybody is looking......................... (5) khổng lồ a better life. In the new year’s eve, children are smartly dressed.......................... (6) are hoping to lớn receive money put in small red envelopes as they are wishing longevity to................... (7) grandparents và parents. Wrong doings should...................... (8) avoided on these days.

1. A. Traditional B. Modern

C. Compulsory D. Convenient

2. A. About B. With

C. After D. For

3. A. Was B. Were

C. Are D. Is

4. A. Decorate B. Decorating

C. To lớn decorate D. Decorated

5. A. For B. Forward

C. After D. At

6. A. Them B. Who

C. These D. They

7. A. His B. Her

C. My D. Their

8. A. Take B. Not

C. We D. Be

VII. Listen to lớn the reading of a letter then check the correct box for True or False

Statements True False 1.The writer is having a nice time in England. 2.The weather is cool & the people are friendly. 3.The writer only met Hoa in Hanoi. 4.The writer bought lots of souvenirs and took a lot of photos.

I. Find one word whose underlined part is pronounced differently from the others (1p):

1. A. Baggy B. Minority

C. Style D. Symbol

2. A. Casual B. sale

C. sleeveless D. slit

3. A. Publish B. Reputation

C. until D. Fun

4. A. Worked B. Washed

C. Appeared D. Stopped

II. Choose the best answers (2p):

1. The quái vật said he would fly to lớn Ho đưa ra Minh city (last/ the following/ the previous/ next) day.

2. How much time vì chưng you spend (to watch/ watch/ in watching/ watching) TV everyday?

3. I wish I (had/ have/ was having/ am having) enough money to lớn buy a thể thao car.

4. It seems difficult for me (having/ to have/ to lớn having/ had) a trip abroad.

5. Nowadays teenagers (used lớn wear/ used lớn wearing/ get used khổng lồ wearing/ is used to wearing) jeans when going for a picnic.

6. If you want to (apply/ learn/ study/ attend) the course, you must pass the written exam.

7. She advised me (not to lớn go out/ don’t go out/ to go out/ not go out) after dark.

8. I’m looking forward (to hear/ hearing/ to hearing/ heard) from you.

III. Supply the correct verb form (1,5p):

1. You (use) (swim) in this river when you were a boy?

Did you use khổng lồ swim in this river when you were a boy?

2. Lan (enjoy) (learn) English. She (pass) the English speaking thử nghiệm last week.

Lan enjoys learning English. She passed the English speaking thử nghiệm last week.

3. The 24thSea Games(just hold) in thai Lan.

The 24thSea Games have just been held in Thailand.

IV. Rewrite the following sentences as directed (1,5p):

1. What a pity! I can’t answer this question. (I WISH…….)

I wish I could answer this question.

2. My father is repairing the roof of the house now. (PASSIVE)

The roof of the house is being repaired by my father now.

3. This morning I got up late so I didn’t have time for breakfast. (BECAUSE)

I didn’t have time for breakfast because this morning I got up late/ Because this

morning I got up late, I didn’t have time for breakfast.

4. Many foreigners love the (beautiful) of Ha Noi và the (friendly) of people. (USE THE CORRECT form OF THE WORDS)

Many foreigners love the beauty of Ha Noi & the friendliness of people.

5. “Where vì chưng you buy this computer?” My friend asked me. (REPORTED SPEECH)

My friend asked me where I bought that computer.

6. They will hold the meeting before May Day.(PASSIVE)

The meeting will be held before May Day.

V. Underline the word uncorrected then correct it (1p):

1.Uncle John said that he would go to Nha Trang tomorrow.

→the following day

2. I wish I can earn more money & work less.

→ could

VI.Read the following passage and choose the best answers (2p):

Tet is a national and.................... (1) festival in Vietnam. It is occasion for every Vietnamese khổng lồ be reunited to think................. (2) their past activities và hope for good luck in the new year.

Xem thêm: Soạn Bài Viết Số 1 Ngữ Văn 8 : Đề 1 → Đề 3 (46 Mẫu), Bài Viết Số 1 Ngữ Văn 8

Before Tet all houses.................. (3) trắng washed & ...................... (4) with colorful lights. Everybody is looking......................... (5) lớn a better life. In the new year’s eve, children are smartly dressed.......................... (6) are hoping to receive money put in small red envelopes as they are wishing longevity to................... (7) grandparents and parents. Wrong doings should...................... (8) avoided on these days.